Gruppen på tur … ALENE!

I weekenden, var gruppespejderne på tur hos vores venner i Tølløse. Weekenden startede på Tølløse – Privat og Efterskole. Her ventede de første opgaver kort efter ankomst. Spejderne skulle trække en traktor, løfte 30 kg. i bænkpres, lave bokseøvelser og cykling på kondicykler. Alt sammen, for at tjekke deres fysiske form.
Herefter blev spejderne sendt af sted kun med GPS og dårligt kort, til næste location. Inden de kom her, skulle de købe mad ind til resten af turen. Maden måtte kun starte med M, A, eller D… noget af en udfordring! – Multikernerugbrød, mørkt pålægschokolade, mysli, mælk, minifrikadeller og mange flere opfindsomme madvarer.
Da spejderne ankom til location 2, var det ude midt i skoven, hvor Tølløsespejderne plejer at holde til, reservatet. Her var der gjort klar til klatring og rappelling, og en forhindringsbane var sat op. Nu skulle gruppen i hold igennem den vilde forhindringsbane, hvor de måtte over en 2,5 meter høj mur, igennem et bildæk der hang og ’dinglede’ oppe i et træ, over 3 meter høj rafte i et træ, over balancesum og krybe under hønsenet spændt op over jorden. De ældste gruppespejdere vandt! 4 minutter og 20 sekunder – godt gået! Lige efter strabadserne, skulle spejderne op i en næsten 20 meter høj klatremast. Kun én enkelt kom hele vejen til tops, bombom!
Da spejderne havde bevist deres fysiske form igen, stod den på primimad, hvor der blev lavet lækkert brød, kartofler, rød fisk på rist og i gryde, hvidløgssmør, chokolademousse og meget mere. En rigtig lækker omgang mad efter en hård dag.
Det blev hurtigt mørkt, og efter opvask stod den på lejrbålshygge med kosangen, vitser og gyserhistorier. Allerede klokken 23 gik vi i seng, og spejderne nåede at falde helt i søvn, inden at vi selvfølgelig skulle på natløb!!!

”Lederne vækkede os voldsomt, og vi skulle selvfølgelig ud og klare forhindringsbanen igen, og så var kortet sat op i toppen af klatremasten, så der skulle vi op og finde det” … hard work boys! Det forholdt sig sådan, at PET troede at spejderne havde noget meget vigtigt, så de prøvede at finde spejderne. Så vi skulle hurtigt ud af farezonen. En patruljevogn stod klar en lille kilometer derfra, som vi alle sneg os hen til. Patruljevognen kørte af sted med alle spejderne i bagagerummet og kom hurtigt væk fra PET. Men ikke uden for fare! Spejderne måtte gå til et nyt mødested, 5 km. væk. Her mødte staben med dem igen. Og spejderne lærte at skyde med pistol, så de kunne forsvare sig selv. Næste checkpoint var i en lade, hovedkvarteret. Her blev spejderne briefet med kort på projekter om situationen om hvordan de kom det sidste stykke over en å, for så at være uden for fare.
Spejderne sneg sig af sted ud over marker, men blev hurtigt opdaget. Det var ikke så lige til at komme over åen, når PET stod og holdt vagt. Alle nåede at blive fanget, og deres ting blev endevendt. Til sidst lykkedes det så, at komme over i sikkerhed.

Om natten sov spejderne i patruljevognen, og næste morgen, blev de tippet af.
Tak for en god gruppeweekend … man kan næsten ikke andet end glæde dig til den næste???

Se billederne herunder

[nggallery id=7]