Om os

Herlev kreds har været en del af Herlev siden 1951. Vi ligger i Eventyrkvarteret lige overfor BIG på Herlev Hovedgade 44, hvor vi har vores spejderhus “44”.  Vi har igennem mange år været en god stor spejderkreds med over 100 medlemmer. Vi er en del af Danske Baptisters Spejderkorps, som også er en del af Spejderne i Danmark.

Vores Spejderhus 44

Opdeling
Når du går til spejder hos os bliver du inddelt i grupper med andre spejderpiger og -drenge på din egen alder. På den måde kan vi målrette de aktiviteter vi laver til aldersgrupperne. Vi består således af seks enheder:

Hos Herlevspejderne prioritere vi at mødes tit for at skabe det gode fælleskab og hos os er alle spejdere om de er børn eller voksne. Her træner vi os sammen på spejderlivet i de forskellige aldersgrupper:

  • Familiespejd: Hver anden lørdag kl. 10:00-12:00 – børn i førskole alder
  • Gøgeunger: Hver onsdag kl. 18:30-19.30 – børn i 0. og 1. klasse
  • Flokken: Hver onsdag kl. 18:30-20:00 – børn i 2. og 3. klasse
  • Troppen: Hver onsdag kl. 18:30-20:00 – børn i 4. – 6. klasse
  • Gruppen: Hver onsdag kl. 18:30-20:00 – børn i 7. – 9. klasse

Træning?
– til når vi skal på ture og lejre; der hvor det virkelig rykker! Som spejder er det vigtigt at være med til at styrke fællesskabet og lære om nye færdigheder og sider af sig selv, for ordentligt at kunne være med til turene.

Det vi tror på. 
Vi tror på det enkelte meneskes værdi og på at alle uanset hvem du er, kan bidrage med noget vigtigt til fælleskabet. Vi lægger vægt på at have respekt for den enkelte og for at vise at der er plads til alle som har lyst til at være med  .

Det gør vi, fordi vi gerne vil gøre verden til et lidt bedre sted at være men også fordi vores arbejde bygger på de kristne værdier.

Vi er en del af Korskirken, en baptistkirke med godt 300 medlemmer. Baptister er en anerkendt frikirkelig sammenslutning, der i modsætning til folkekirken, selv står for alt vedrørende deres kirke. Kirken er åben for alle og praktise voksendåb i stedet for barnedåb. Vil du vide mere om baptister, kan du lære meget mere her

Den tilgang vi som spejdere har til kirken er, at vi holder andagter og hører om Gud, for det er den eneste måde, hvorpå man selvstændigt kan tage stilling til om det er noget man vil tro på. Du skal IKKE være baptist eller kristen for at være spejder hos os. Vi lægger vægt på, at der skal være plads til alle og enhver i vores fællesskab.

Hvad kan jeg bruge spejder til?
Netop det at vi kan skabe fælleskaber på tværs af forskelligheder og lære hvordan man samarbejder med andre om mange forskellige opgaver er en af vores stærkeste bidrag til den enkelte spejder. Men også det at tage standpunkt og lære at handle istedet for at se på fra sidelinjen er noget af det som kendetegner en spejder.

Spejdere er derfor bredt anerkendt i det danske, såvel som det internationale erhvervsliv. Topchefer roser spejdere for altid at være kreative, gode til at samarbejde – både i lederposition og i teams. Vi har erfaring med at spejdere generelt set har en fordel på arbejdsmarkedet i form af denne evne til at samarbejde i alle situationer. Vi er gode til at planlægge og organisere ting og vi tager hånd om andre og tænker ikke egoistisk og ensporet. Alt sammen noget man lærer en masse om som spejder, da spejder ikke ville kunne fungere, hvis man ikke arbejder sammen.
Herunder ses en lille video om, hvad topchefer og daværende statsminister Lars Lykke Rasmussen mener spejdere er særligt gode til: