Om os

Herlev kreds er en del af Danske Baptisters Spejderkorps, og vi er den største spejderkreds i kommunen.

Opdeling
Når du går til spejder hos os bliver du inddelt i grupper med andre spejderpiger og -drenge på din egen alder. På den måde kan vi målrette de aktiviteter vi laver til aldersgrupperne. Vi består således af seks enheder:

Baptistspejderne i Herlev går ikke til møder! Det er for voksne. Vi går til træning en gang om ugen:

Træning?
– til når vi skal på ture og lejre; der hvor det virkelig rykker! Som spejder er det vigtigt at være med til at styrke fællesskabet og lære om nye færdigheder og sider af sig selv, for ordentligt at kunne være med til turene.

Det der med Gud?
Vi er en del af Korskirken, en baptistkirke med godt 300 medlemmer. Baptister… nej det er ikke en sekt, men blot en frikirkelig sammenslutning, der i modsætning til folkekirken er åben for alle, og som fx ikke tror på arvesynden. Vi bliver derfor voksendøbt i stedet. Vil du vide mere om baptister, kan du lære meget mere her!
Den tilgang vi som spejdere har til kirken er, at vi holder andagter og hører om Gud, for det er den eneste måde, hvorpå man selvstændigt kan tage stilling til om det er noget man vil tro på. Du skal IKKE være baptist eller kristen for at være spejder hos os. Vi lægger vægt på, at der skal være plads til alle og enhver i vores fællesskab.

Hvad kan jeg bruge spejder til?
Spejdere er bredt anerkendt i det danske, såvel som det internationale erhvervsliv. Topchefer roser spejdere for altid at være kreative, gode til at samarbejde – både i lederposition og i teams. Vi har erfaring med at spejdere generelt set har en fordel på arbejdsmarkedet i form af denne evne til at samarbejde i alle situationer. Vi er gode til at planlægge og organisere ting og vi tager hånd om andre og tænker ikke egoistisk og ensporet. Alt sammen noget man lærer en masse om som spejder, da spejder ikke ville kunne fungere, hvis man ikke arbejder sammen.
Herunder ses en lille video om, hvad topchefer og daværende statsminister Lars Lykke Rasmussen mener spejdere er særligt gode til: